Головна » Матеріали » Уроки безпеки » Отруєння грибами
19:10
Отруєння грибами
Гриби - цінний продукт харчування, що має високі поживні якості. Вони поділяються на їстівні й отруйні.
При вживанні отруйних грибів та неякісної обробці та приготуванні грибів, людина може одержати гостре отруєння.
Ознаки отруєння: нудота, блювота, головний біль, біль у шлунку, діарея, підвищене слиновиділення, судоми, галюцинації.
Отруйні гриби: мухомор, бліда поганка, несправжні опеньки, сатанинський гриб,гнойовик.
Перша допомога

    Негайно викличте лікаря.
    До прибуття лікаря прочистіть хворому шлунок і кишечник та покладіть його в ліжко.
    Шлунок промийте теплою водою чи слабким розчином марганцевокислого калію.
    Для очищення кишечника використовують проносне.
    Дайте хворому випити невеликими ковтками підсолену воду чи міцний чай, що послаблює блювоту й нудоту.

Профілактика отруєнь грибами

    Не кладіть до кошика незнайомі гриби.
    Якщо їстівні гриби ростуть поруч з отруйними, - не торкайтесь їх (може відбутися запилення отруйними спорами).
    Не збирайте старі, червиві гриби.
    Не можна пробувати на смак сирі гриби.
    Після збору грибів обов'язково ретельно вимийте руки з милом.
    Удома огляньте гриби вдруге. Старі, перекошені, в'ялі й особливо забруднені, а також гриби, які викликають найменші сумніви, повинні бути знищені.
    Готуйте страви з грибів у той день, коли Ви їх зібрали.
    Відібрані гриби перед миттям замочіть на короткий час у солоній воді.
    Варіть гриби в трьох водах (20-30 хвилин), щоразу зливаючи відвар.
    Збирайте гриби подалі від доріг, автомагістралей, заводів і ланів.
    Не купуйте у приватних осіб гриби консервовані й мариновані, їстівні сушені гриби домашнього приготування, бо їх неможливо відрізнити від отруйних.



Категорія: Уроки безпеки | Переглядів: 865 | Додав: lani | Рейтинг: 0.0/0


Схожі матеріали
Всього коментарів: 0
avatar